Natur Fotograf Morten Rasmussen

Naturfotos fra Danmark, Grønland og mange andre lande
I det professionelle billedgalleri www.scanpix.dk har du adgang til flere tusinde af mine bedste naturbilleder. Naturbilleder er bare noget som skal laves – jeg kører ikke søndagstur uden kameraet. Det er vel at sammenligne med en bedstemor uden strikketøj.

MRA9787

Isfjelde i modlys ved isfjorden nær Ilulissat

MRA8693

Rindende vandløb , Giber å , Moesgård ved Århus

MRA8319

Solnedgang over Tasiilaq , østgrønland

 

Hovedparten - cirka 4000 - er taget i Danmark, men også Grønland, Sydamerika, mv. er rigt repræsenteret.


Den danske natur er spektakulær på sin egen måde. Man skal blot have øje for motivet, tidspunktet på døgnet, det rette lys og den rigtige billedvinkel.


Kender man sit fotogrej kan man kombinere tingene og få den rette stemning, hvad enten det er bestillingsarbejde eller fordi jeg ikke kan lade være med at tage billedet.


Specielt holder jeg meget af vådområder, kyster og fjorde. Her er der et vældigt fugleliv og højt til loftet. Har man øje for det, kan man stadig finde miljøer, som er unikke og hvor tiden er gået fuldstændig i stå.


Fotografering i naturen er vidt forskelligt fra studiearbejde. I studiet er alt styret og planlagt: lys, motiv, tidspunkt osv. Når man fotograferer i

 

naturen er det omstændighederne, der styrer resultatet. Samt masser af tålmodighed og en vis portion held. Og selvfølgelig fotografens erfaring. Erfaring i denne sammenhæng er at arbejde med heldet – gør man ét eller er på et bestemt sted på et givet tidspunkt er sandsynligheden for et bestem resultat optimal. Men nogen gange føler man, at det gode billede var som at vinde i lotteriet.


Grønland er repræsenteret med knap 900 fotos. Du kan se og bestille billeder fra Qaanaaq i nord til Qassiarsuq i syd, fra Nuuk i vest til Tasiilaq i øst. Isbræen og isfjelde i Ilulissat (Jakobshavn), sæler, hvaler, bygder, mennesker, blomster, flyvemaskiner og meget mere.


Har du brug for naturfotos?
Klik HER (billedarkivet Scanpix/Biofoto åbner i nyt vindue), skriv Morten Rasmussen i feltet til venstre og nedenunder skriver du søgeord - fx. Fisk, Landskaber, Norge eller Grønland. Prøv selv.